Samoprodej domu: Proč postupné snižování ceny není dobrou strategií?

Samoprodej domu: Proč postupné snižování ceny není dobrou strategií?

Perex: Při prodeji domu se může zdát lákavé nasadit vysokou cenu a postupně ji snižovat, pokud se nemovitost neprodává. Tato strategie však často vede k neúspěchu. V tomto článku se dozvíte, proč je lepší nastavit realistickou cenu hned na začátku a jaké chyby se dopouštějí samoprodejci bez zkušeností. Zvláštní pozornost věnujeme i situacím, kdy dům ještě nebyl kolaudován, a proč je pro kupce důležité, aby nemovitost prošla rukama zkušeného makléře.

Chyby samoprodejců bez zkušeností

Samoprodejci často nasazují příliš vysokou cenu, protože nemají dostatek zkušeností s trhem. To může vést k dlouhému čekání na kupce. Potenciální kupci mohou být odrazeni vysokou cenou a dům se stává "ležákem". Postupné snižování ceny pak může vyvolat dojem, že s nemovitostí něco není v pořádku.

Problémy s nezkolaudovanými domy

Prodej nezkolaudovaného domu může být ještě složitější. Kupci se mohou obávat dodatečných nákladů a komplikací spojených s kolaudací. Nesprávné nastavení ceny může situaci ještě zhoršit. Doporučuji vám, abyste se v takových případech poradili s odborníkem, který vám pomůže nastavit správnou cenu a připravit nemovitost k prodeji.

Výhody prodeje přes zkušeného makléře

Pro většinu kupců je určitou zárukou, že nemovitost "prošla" rukama zkušeného makléře. Makléř prověří dům a nastaví realistickou cenu, která přiláká seriózní zájemce. Zkušený makléř také ví, jak efektivně prezentovat nemovitost a vyjednávat s kupci. Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

```

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení